Страната ни има готовност веднага да реорганизира проверките по летищата, ако

...
Страната ни има готовност веднага да реорганизира проверките по летищата, ако
Коментари Харесай

Калин Стоянов: България е готова да реорганизира проверките при влизане в Шенген по въздух

Страната ни има готовност веднага да реорганизира инспекциите по летищата, в случай че България бъде призната в Шенген по въздух. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов по време на извършената през днешния ден гала " Полицай на годината ".

Министърът акцентира, че в следващите дни се чака Нидерландия официално да даде " зелена светлина " за присъединението на България към Шенгенското пространство. Така, по думите му, ще остане решение да вземе единствено Австрия.

" Няколко пъти съм го споделил: те не престават да настояват, че съгласно тях, Шенгенското пространство не действа както би трябвало като цяло. Вървят доста дейни диалози на всякакво равнище: равнище вътрешни министри, външни министри, министър председатели, вицепремиери и най-много Европейската комисия ", уточни Калин Стоянов.

Той употребява опцията да поздрави призьорите по време на " Полицай на годината ".

" За мен е чест като министър на вътрешните работи да споделя днешния празник с всички Вас и да ви благодаря за всеотдайния труд и за ежедневните старания, които полагате в името на българските жители. Благодаря Ви за избора да работите в системата на Министерство на вътрешните работи, да защитавате върховенството на закона и макар компликациите, които срещате по пътя си, да продължавате да изпълнявате своята задача ", сподели министърът.

Призът " Полицай на годината " беше връчен персонално от министър Стоянов на главен контрольор Марио Георгиев, шеф на бранш,,Противодействие на престъпната престъпност " в отдел,,Криминална полиция " при ОДМВР - Сливен. На 26 март тази година служителят е разкрил скрита в земята накролаборатория от 600 кв. Тя се е намирала в селскостопанска база, в землището на новозагорското село Асеновец. През нея се влизало от остарял микробус. Там са открити намиращи се в разнообразни стадии на развиване насаждения на канабис. Съоръжението коства сред 2 и 2.5 милиона лева

Министър Стоянов дефинира премиите на униформените като логичен свършек на една динамична година, оценка за техния труд и този на сътрудниците им. Вътрешният министър изрази своята признателност за 30-годишното партньорство с фондация " Доверие и протекция " и да подсети за нейния основател Христо Друмев.

" Това са оценки за храброст, съобразителност, отговорност, чест и достолепие - все качества и полезности, които са част от нашия професионален път и от мотивацията ни като полицейски чиновници ", уточни в обръщението си към наградените основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Живко Коцев. Той напомни, че професионалните резултати са плод на групови старания, които изискват отлична съгласуваност и положително взаимоотношение. В този смисъл гл. комисар Коцев разяснява, че премиите " Полицай на годината " са оценка за партньорство и работа в екип.

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов Никога акцентира, че взаимоотношението, връзката и доверието сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата не са били на толкоз високо равнище. Той насочи апел това да бъде стандарт за работата на чиновниците на Министерство на вътрешните работи в бъдеще.

Сарафов удостои министър Калин Стоянов с почетен знак на Прокуратурата на Р България за добро съдействие, действеност и реализирани високи резултати при запазване на публичния ред и битката с престъпността. И.ф. основният прокурор уточни, че премията с изключение на персонална е и оценка за работата и отдадеността на всеки един чиновник на Министерство на вътрешните работи. По думите му резултатите са налице, България е сигурна страна.

От името на прокуратурата бяха наградени двама чиновници на МВР- основен контрольор Михаил Наумов, шеф на бранш " Престъпления срещу личността " към Отдел " Криминална полиция " при ГДНП и основен контрольор Стоян Крумов, основен проверяващ служител на реда, шеф на бранш " Разследване на престъпни закононарушения " в отдел " Разследване " при Столична дирекция на вътрешните работи.

Поздрав към чиновниците насочи и вицепризедентът на Р България Илияна Йотова. По думите й премиите са израз на уважението към професионализма на служителите на реда.

" Малко е да се каже, че останалите институции и обществото сме в дълг към труда ви. Благодаря на всички вас за положените старания в подтекста на приемането ни в Шенген. Зад това стоят доста труд и отговорност и българското общество би трябвало да го знае ".

Церемонията " Полицай на годината " се провежда от ГДНП в партньорство с фондация " Доверие и протекция " По традиция на нея се награждават чиновници и колективи, постигнали високи резултати и чиято работа е станала забележима за обществото.

Четири колектива получиха награди, като са връчени и 5 самостоятелни оценки, както и 3 награди за цивилен принос. Всички отличени получиха специфична грамота и предметна премия, обезпечени от Министерство на вътрешните работи и фондацията, а на носителите на наградата " Полицай на годината " - самостоятелно и групово - купа. Носителят на наградата получи Златна карта от СБА и премия от ИПА-секция България.

По време на церемонията Групово дело " Национална полиция " провежда и благотворителна галерия на детски рисунки, направени от ученици на Детското полицейско ръководство. Събраните средства ще бъдат предоставени на Националната благотворителна акция за подкрепяне на децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР